Mattor i modern stil

mattorMattor finns i många olika stilar och storlekar men en stil som är väldigt populär idag är de i modern stil. Moderna mattor är ofta stilrena med neutrala färger och rena linjer. En del mattor i modern stil som har tryck kan påminna lite om Pablo Picassos konst. Det som annars förknippas med den moderna stilen på mattor är två- eller trefärgade med enkla linjer och former. Vanliga färger på moderna mattor är röd, brun, svart, och grå.

Det ska inte vara några skrikiga färger eller gammalmodiga mönster, som till exempel blommigt. Blommor på mattor går dock bra om de är stora rosor exempelvis över hela mattan. Det vill säga, som ett stort motiv. Fortfarande så ska färgerna hållas neutrala. Enfärgade mattor med fyrkanter i olika färger kan också förknippas med den moderna stilen.

Enfärgade mattor med fyrkanter kan också vara ett undantag gällande neutrala färger. Denna stil kan också ha skrikigare färger som ljusare blå eller starkare grön. Att ha mattor enkelt i svart och vitt hör också till den moderna stilen på mattor. Svart och vitt är ofta populärt eftersom den färgkombinationen går att kombinera med alla andra färger och olika stilar.