Anslagstavlor och informationstavlor

anslagstavlorVad är det för skillnad mellan anslagstavlor och informationstavlor? Sanningen är den att endast användningen av anslagstavlor gör skillnaden. Anslagstavlor kan kallas informationstavlor i det fall att dem ska sprida information. Anslagstavlor går att använda för många ändamål, men att sprida information är det vanligaste.

Anslagsatavlor är lätta att få tag i eftersom de är så vanliga. De finns i många olika höjder och bredder för att passa alla situationer och önskemål. Onlinebutiker som säljer anslagsatvlor har många olika versioner av anslagstavlor att erbjuda både dig som privatkund och företagskund. Vid ingången eller i fikarummet hos ett företag kan du ofta se anslagstavlor sitta uppe fulla med informativa lappar och annat som är relevant för företaget. Hos varje anställds egna kontor eller plats kan du oftast alltid se anslagstavlor som är fyllda med ”kom-ihåg” lappar, viktiga nummer och annan information.

Även på skolor och dagis finns det gott om anslagstavlor och informationstavlor eftersom det ibland är mycket information som behöver komma ut till alla elever. På dagis kan anslagstavlor vara fyllda med teckningar som barnen gjort och schema över veckans aktiviteter samt vem som jobbar när. Och på skolor kan det hänga uppe lappar om fotbollsturneringar, skolfotografering och inställda lektioner.