Fördelarna med personlig träning

Har du någon gång funderat på att börja med personlig träning? Kanske bara för att testa, se hur det är? Personlig träning innebär massor av fördelar.

  • En av de främsta anledningarna till att välja personlig träning är att den är just personlig. Den fokuserar på dig. En personlig tränare anpassar träningen efter dina behov och förutsättningar.
  • Du bestämmer. Det är dina intressen och dina mål med träningen som styr hur upplägget blir. Innan du kör igång går tränaren igenom dina önskemål och intressen. Kanske är du bara intresserad av kampsportsträning? Kanske vill du en dag kunna springa ett maraton? Kanske vill du gå ner i vikt?
  • Du får en spark i rumpan. Det är lätt att komma med ursäkter för att inte träna. Med personlig träning är det inte lika lätt att bara ställa in. Ursäkterna blir enklare att slå bort eftersom tränaren faktiskt avsatt tid för dig och väntar sig att du ska komma.

Det är roligt! Att träna är ofta väldigt jobbigt – det måste det vara för att ge resultat. Men att träna sådant som du gillar, medan du har en hejarklack på en person bredvid dig som också får dig att våga pusha dig själv mer, kan inte bli annat än jättekul.